Riess emaille bakvorm Guglhupf - pistache 24 cm
Artikelnummer: 0632-014Guglhupf - tulband bakvorm
De combinatie van geschiedenis en eigentijdse stijl benadrukt de tijdloze aantrekkingskracht van de Gugelhupf-vorm.
Gugelhupf dateert uit de 16e eeuw en betekent ‘kap’ of ‘hoed’, wat verwijst naar de ronde, koepelvormige vorm van de taart.
Functionele bakvorm
Dit maakt de Gugelhupf-vorm perfect voor de hedendaagse keuken: niet alleen een functionele bakvorm, maar ook een stijlvol decoratief object.
Vernieuwde kleuren
De vernieuwde kleuren voegen een eigentijdse touch toe, waardoor deze klassieke bakvorm aansluit bij moderne smaken en interieurs. Hiermee wordt de eeuwenoude Gugelhupf niet alleen een pronkstuk voor traditionele baksels, maar ook een eyecatcher voor liefhebbers van kleurrijke en karaktervolle keukenspullen.
Afmeting:
Doorsnede 24 cm
Hoogte 13,10 cm
Ook verkrijgbaar met doorsnede 18 cm en 22 cm en de kleuren kristalblauw en goudgeel.
Waar komt de Guglhupf vandaag?
Over de oorsprong bestaan verschillende verhalen, waaronder een legende die stelt dat de cake populair werd door Maria Theresia van Oostenrijk. Vooral in Oostenrijk en Zuid-Duitsland kreeg de tulbandvorm een vaste plaats in de keuken en werd hij van generatie op generatie doorgegeven, vaak met bijbehorende familierecepten.
Voordelen van emaille bakvorm
De emaille bakvorm is geschikt voor gebruik in iedere oven.
De ijzeren kern verdeelt de warmte gelijkmatig, wat zorgt voor bijzonder goede bakresultaten.
En dankzij het gladde oppervlak is het schoonmaken heel eenvoudig.
Het materiaal emaille bestaat uit ijzer dat bij hoge temperaturen met glas is versmolten, dus uit natuurlijke grondstoffen.
Dankzij de ijzeren kern wordt de warmte snel afgevoerd en vervolgens opgeslagen: voor duurzaam, energiebesparend bakken.
Deze is aromaneutraal, bacterieremmend en bovendien gemakkelijk schoon te maken.
Bij correct gebruik en onderhoud zullen de geëmailleerde bakvormen lang plezier geven en hun typische glans behouden.
De Guglhupf mag in de vaatwasser.
Deze bakvorm is CO2 neutraal geproduceerd in Oostenrijk.
Soorten gebruik: Ook de bekende Karinthische Reindling (een gistcake met notenvulling) maak je eenvoudig in de Gugelhupf bakvorm.
Tip:
Vet de geëmailleerde bakvorm altijd goed in en bestrooi deze met bloem of paneermeel voordat je het deeg erin giet. Dit betekent dat taarten e.d. niet blijven plakken en gemakkelijk uit de vorm kunnen worden gehaald.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 9003064014021 |