Kotayni Lebkuchen Grossmutters Art - 30 gram
Lebkuchen kruidenmix
Advent, Advent – met een recept dat oma nog kent.
Kotányi maakt van kerstbakken een heerlijk geurende ervaring van kaneel en koriander.
Maar natuurlijk mag het hele jaar door Lebkuchen bakken, het blijft lekker.
Wat heb je nodig om Lebkuchen met nougat te bakken?
- 150 gram boter
- 1 citroen
- 100 gram poedersuiker
- 6 eieren
- 1 zakje Kotayni Lebkuchen Grossmutters Art kruidenmix
- 150 gram gemahlen amandelen
- 80 gram gemalen hazelnoten
- 80 gram suiker
- 100 gram nougat
Bereiding
- Zachte boter, geraspte citroenschil, citroensap en zakje Lebkuchen kruiden mix roeren in een kom.
- Poedersuiker en eierdooiers toevoegen
- Amandelen en hazelnoten doorroeren
- Het eiwit en suiker tot een schuimmassa kloppen.
- Deeg uitsmeren over bakblik
- Oven voorverwarmen 170 graden
- 40 minuten bakken
- Ondertussen nougat au bain mairie opwarmen
- Als Lebkuchen afgekoeld is met nougat bestrijken
- Snij de Lebkuchen in gelijkmatige stukjes
Ingrediënten
Kaneel, nootmuskaat, koriander, kruidnagel, gember, venkel, piment, anijs, steranijs, peper, kardemomzaad.
Allergenen
Kan sporen bevatten van:
Eieren en daarvan afgeleide producten, Sojabonen en daarvan afgeleide producten, Glutenbevattende granen en daarvan afgeleide producten, Selderij en daarvan afgeleide producten, Melk en daarvan afgeleide producten (waaronder lactose), Sesamzaad en daarvan afgeleide producten, Mosterd en daarvan afgeleide producten verkregen producten.
Voedingswaarden
Energie 1560 kJ
Energie 371 kcal
Vet 13 g Vet
waarvan verzadigde vetzuren 5,2 g
Koolhydraten 48g
waarvan suiker 44 g
Eiwit 7,5 g
Zout 0 gr
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 9001414015254 |