Buchteln - Dr. Oetker
Artikelnummer: 01-44-022615Buchteln - zoete broodjes
Een traditioneel lekkernij uit Oostenrijk.
Zoete broodjes, al dan niet met vulling.
Een bekend nagerecht, je eet de Buchteln warm, een zijn bijzonder lekker met vanillesaus en poedersuiker.
De Buchteln bakmix is ook geschikt voor ander gistgebak zoals:
Droge gist en poeder voor de vanillesaus zitten bij de bakmix.
Inhoud:
500 gram bakmix
7 gram gist
30 gram poeder voor Bourbon vanillesaus
Wat heb je nodig:
- Ovenschaal
- Vet
Voor het deeg:
- 100 gram zachte boter of margarine
- 200 ml lauwwarme melk
- 1ei (maat M)
Voor de vulling:
- Marmelade
Voor het bestrijken:
- Beetje gesmolten vet
Voor de Bourbon vanillesaus
- 30 gram (ca. 2 EL) suiker
- 500 ml melk
Bereiding:
- Vet de bakvorm in.
- Verwarm de oven voor op 180ºC - gas stand 2-3
- Meng het bakmengsel goed met de bijgevoegde gist in een mengkom.
- Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe en kneed minimaal 3 minuten met een handmixer op de hoogste stand.
- Dek af en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
- Kneed het deeg opnieuw, leg het op een met bloem bestoven werkvlak en vorm een rol.
- Snijd stukken van ca. 2 cm breed, doe wat jam in het midden en druk de randen goed aan.
- Bestrijk elk broodje met gesmolten vet en leg het stevig in de ingevette schaal.
- Dek af en laat weer 15 minuten rijzen op een warme plaats.
- Plaats de vorm op een rooster in het midden van de oven.
- Baktijd ca. 35-40 min.
- Meng het roompoeder voor de saus met 2 eetlepels suiker in een kom.
- Breng de resterende melk aan de kook, haal de pan van het vuur en roer het gemengde poeder met een garde door de melk.
- Breng de saus al roerend weer aan de kook.
- Serveer de vanillesaus samen met de warme Buchteln
Ingrediënten:
Bakmengsel (tarwebloem, suiker, zout, natuurlijk aroma), 5,5% roompoeder voor bourbon vanillesaus (zetmeel, suiker, natuurlijk bourbon vanille aroma, kleurstof (caroteen), zout), 1,3% gist (droge gist, emulgator (E 491)
Allergenen:
Glutenbevattende granen en hun derivaten.
Melk en melkderivaten.
Ei en eiproducten.
Voedingswaarden:
Energie 236 kcal
Energie 993 kJ
Vet ongeveer 7,9 gr.
Vet, waarvan ongeveer 4,6 gr. verzadigde vetzuren.
Koolhydraten, waarvan suikers ongeveer 10 gr.
Koolhydraten ongeveer 34 gr.
Eiwit ca. 5,9 gr.
Zout equivalent 0,32 gr.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 9008200013333 |