Biskuit Roulade - Dr. Oetker
Artikelnummer: 1-44-022594Biscuit rollade
Biscuit rollade in een handomdraai gemaakt.
Het bakmensel is voldoende voor een rollade of cakevorm.
Inhoud:
310 gram
300 gram bakmix
10 gram decoratie suiker
Wat heb je nodig:
- Bakplaat
- Bakpapier
- Bloem
Voor het deeg:
- 3 eieren (maat M)
- 50 ml water
Voor de vulling:
- 200 gram abrikozenjam
Bereiding:
Deeg:
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor, boven- en onderwarmte: 180 °C, gas: stand 3
- Doe het bakmengsel met de overige ingrediënten voor het deeg in een mengkom en klop kort met de handmixer (draadgarde) op de laagste stand, daarna gedurende 4 minuten op het hoogste niveau.
- Bakken: Verdeel het beslag over de voorbereide bakplaat en plaats de plaat in het midden van de oven.
- Baktijd: ca. 12 min. Let op: De biscuit mag niet te lang worden gebakken, anders kan de rollade bij het oprollen gemakkelijker breken.
- Laat het biscuit na het bakken ongeveer 1 minuut afkoelen op de bakplaat.
- Leg het biscuit op een licht met bloem bestoven bakpapier en verwijder het bakpapier.
- Opvullen en oprollen: roer de abrikozenjam (eventueel met 1-2 eetlepels rum) erdoor tot een gladde massa.
- Smeer jam op biscuit.
- Rol op met behulp van het bakpapier.
Tip: Bestrooi voor het serveren met de meegeleverde siersuiker.
Ingrediënten:
Mengsel (suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, emulgatoren (E 472b, E 472a), glucosestroop, rijsmiddelen (E 450, E 500), magere melkpoeder, natuurlijk vanillearoma), siersuiker (suiker, maïszetmeel).
Kan sporen van ei en noten bevatten.
Allergenen:
Melk en melkderivaten
Glutenbevattende granen en hun derivaten
Noten en notenderivaten (kan amandelen, hazelnoten,walnoten.cashewnoten enz bevatten)
Ei en eiproducten
Voedingswaarden:
Energie 291 kcl
Energie 1231 kJ
Vet ca. 4,1 gram
Vet waarvan verzadigde vetzuren ca. 1,9 gram
Koolhydraten ca. 58 gram
Eiwit c. 5 gram
Zout equivalent ca. 0,54 gram
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Barcode | 9008200010653 |